I tider av Corona

 Sommarbilder från Kalabrien 2020
Grabbarna kommer ner under ett par veckor i Juli. Vi besöker Eoliska öarna, softar på stranden och har det gött!
 
Ulf och jag åker på en nostalgi tripp till Ischia där Ulf var som liten. Samma hotel med samma ägere fortfarande "Franco".
Jag åker hem till Sverige ett par vänder under sommaren.
Vi njuter sensommaren och hösten tllsammans.
Sista badet 11 November, 25 grader
 
Vi firar "Alla Helgona" med stängda kyrkor och inställda sermonier. Phillis skickar bild på deras firande i usa med Trump som symbol för valet, en man mot djävulen enl. henne, nu tog djävulen inte hem segern. Knappt hinner Allahelgona helgen avslutas förrän julpyntet kommer fram på Conad.
 
 
 
Vi vänder näsan tillbaka till Sverige för att fira Jul. Vi möts av ödsliga flygplats terminaler med många stängda taxfree butiker, planen är halvfulla!.
 
        
 
 
 Tillbaka hemma och på gymmet som valt att inte hålla stängt trotts nya hårdare restrektioner/rekomendationer  max 8 personer vid sammankomster. Men sunt förnuft gäller och på gymmet var vi kanske 8 personer på en väldigt stor yta. Detta är räddningen för mig som inte längre kan jogga och har svårt att ta längre promenader. I måndags var jag på en ny magnetröntgen som jag nu får vänta resultatet på.
 
 
17 November och mamma fyller 80-år💝. Tyvärr blev allt firande inställt 😢. Det blev en blomsterbukett från Interflora istället. Nu får vi bara hoppas på ett vacin snart så att vi kan börja umgås!.
 
2021-01-25 Drygt två månader har gått och vi har avverkat ännu en jul och nyår som varit annorlunda. Vi lever fortfarande i tider av pandemi. Länder har i perioder "Lockdown" och man gör olika insatser för att begränsa spridningen. I Sverige har krogarna alkohol restriktioner och man rekommenderar munskydd på offentliga platser. Vaccineringen har dock dragit igång och man börjar med dom mest utsatta i samhället, gamla och vårdpersonal. Vi får rapport om ett muterande virus som först upptäckts i Storbrittanien.
 
 
 
 
Jul med saknaden av mammas sällskap😞
 
Vi är nu fullt sysselsatta med vår flytt och är på plats i vår nya bostad i Väsby den 30 Januari.
Här går ett av flertalet flytt turer och jag får sitta bland möblemanget😂
 
2021-03-04 Nu har vi äntligen landat på vår nya adress och kommit i ordning. Jag trivs väldigt bra, det är mycket mindre men mysigt och mindre att städa👌. Med tanke på min egen situation med en fortfarande osäker inkomst känns det skönt att ha halverat boendekostnaden. Lgh. är sonens som nu har förlovat sig och blivit sambo, vår egen lgh. i Märsta hyr vi ut tsv, 1år i taget. Vi är tillbaka i Väsby efter ca 11år i Märsta där både jag och Ulf är uppvuxna, men Väsby känns bättre nu med barnen omkring och mamma på nära avstånd. Vi har fina omgivningar med Edssjön neranför och många grönområden. Nu längtar jag efter våren och senare Italien!
 Prästgårdsvägen
Vi utforskar omgivningarna på vår nya adress i ett fortfarand vinter likt väder.
 
 
 Våren i antågande.
 
2021-04-07 Nu har vi bott på vår nya adress i två månader och fortfarande trivs vi riktigt bra. Påsken har precis passerat och hela familjen har varit samlad, Sebastian från Skövde och Niklas från Linköping. På torsdag gör jag om en höftröntgen som 1:a gången inte blev korrekt gjord och på onsdag ska jag prova en ny smärtblockad på Akademiska, liknande den som jag gjorde på Ersta utan resultat tyvärr, "must never give up". Coronaläget är ganska oförändrat och ännu kan vi inte se någon märkbar effekt av vaccineringen som nu kommit igång i större utsträckning men går långsamt i Sverige!. Mamma har dock fått sin 1:a spruta och nästa blir på fredag👌.
 
Påsmiddag med familjen och jag gör en lammstek.
 
Ett bakslag i våren kom på påskdagen men i Italien har våren kommit på allvar.
 
 
Jag har även hunnit med ett besök på Söders höjder och mina vänner Hoe, Patrik och nytillkomna Nova som blev en ny liten kompis.
 
 Vi umgås och lär känna vår nya familj, Kristofers sambo med barn.
 
2021-05-29 Nu är vi tillbaka i Italien sen 2:a maj, lite tidigare än planerat men det är skönt att fått möjligheten att möta våren här nere speciellt när vädret inte varit lika behagligt i Sverige.
 Dagen innan avresa gör jag en PRF + MBB behandling på Akademiska, en rotblockad mot smärta i ländryggen som jag tyvärr inte svarat på ännu.
En sista utefika på Villa Ed tillsammans med dottern och sambo.
 
Vi utforskar Amsterdam på resan ner.
Vi firar min födelsedag 59år 13 Maj med cozzes i Tropea och senare prosecco på stranden
 
  Vårens blommor och dom vackra träden som börjar ta sig kring huset. Många tankar finns på framtiden, en blandning av oro och njutning.
 
2021-06-28 Nu har vi varit här nere i snart två månader. Midsommar helgen är avklarad och vi har upplevt den varmaste Juni månad någonsin med temperaturer över 30 grader. Nu väntar vi ner grabbarna som inte kan bestäma sig, men troligtvis blir det i mitten på Juli.
 
 
Vattnet börjar bli ordentligt uppvärmt!
 
 
 
Det är slut på promenaderna upp i bergen, för varmt nu😨
 
Skål och Glad Midsommar!
 
2021-08-13 Augusti redan och sommaren går mot sitt slut, iallafall i Sverige. I Italien har vi det värsta högtrycket och turisterna flödar in. Det var den här månaden jag hade tänkt tillbringa i Sverige men tyvärr blev det inte så. I juni blev det istället en resa hem för att hjälpa Alexandra min dotter att flytta efter en separation. Den 15 Juli åkte jag tillbaka tillsammans med yngsta sonen Sebastian som skulle vara med oss några veckor. Niklas äldsta sonen var redan nere sen en vecka. Tyvärr blev resan ner en mardröm då vi pga saknat elektroniskt intyg "European Digital Passenger Locator Form" blev stoppade i Gdansk när vi skulle vidare till London och vi fick boka om via Warsawa, en 17tim resa som blev två dygn😫 Nu är grabbarn tillbaka i Sverige och vi är ensamma igen, lite vemodigt då jag inte vet när jag kommer hem igen?.
 
Hemma en vända och umgås med Brorsan och svägerskan och går en golfrunda.
Mamma och jag får också umgås💕
 
Flytt till Prästgårdsmarken och in med allt i nya garderober😰
 
 På hotell i Warsawa
 
 
 Många fina dagar både på stranden och till havs.
 
 Sebastian och jag åker ner till Reggio Calabria. Det var tänkt att besöka "Museo archeologico" men tyvärr krävdes grönt kort för att komma in. Det blev istället lite sightseeing på stan, lunch och häng vid strandbaren.
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp