Anmälan mot Karolinska

15/6-2018 I går fick jag brev från Patientnämnden tillsammans med ett yttrande från Karolinska med anledning av min anmälan och klagan över vården som jag fick under min strålbehandling. Efter samtal med Patientnämnden som uppmuntrade mig att gå vidare med min anmälan till "Ivo"- Inspektion för vård och omsorg samt även göra en skrivelse till "Löf"- Patientförsäkringen för att eventuellt få ersättning, inväntar nu blanketter från båda instanser.
 
 
6/9-2018 Jag har valt att endast skicka en anmälan till "LÖF"- Landstngens Ömsesidiga Försökringsbolag, det gjorde jag i början på augusti. Om du drabbas av en skada i vården kan du ha rätt till ersättning enligt patientskadelagen. Jag har nu fått ett brev som bekräftar att ärendet emottagits och registrerats. Jag har även fått ge samtycke till att inhämta hälsouppgifter enligt försäkringsavtalslagen. Idag ringde jag en handläggare för att få veta ungefärlig handläggningstid vilket målet är inom sex månader, det kan ta längre tid om man inte får det beställda materialet i tid. Jag fick även förklarat tillvägagångssättet. En handläggare tar kontakt med dig och man stämmer av alla uppgifter och inhämtat matrial som patientjournaler från vårdenheten. I många fall behöver man samråda med en medicinsk oberoende rådgivare. Om ersättning inte beviljas kommer orsaken till detta att framgå i ett beslutsbrev. Om ersättning ska utgå lämnas information om den fortsatta handläggningen och den kan ta olika tid beroende på omfattning och omständigheter. Ersättning lämnas som om ärendet skulle ha prövats i allmän domstol men om man inte är nöjd med beslutet har man möjlighet att väcka talan vid allmän domstol (tingsrätten).
Fortsättning följer.
 
6/10-2018 Mottog e-mail från LÖF 4 oktober med följande text:

Det har nu gått en tid sedan du anmälde din skada. Vi har beställt handlingar från vården och har påbörjat den medicinska utredningen.

30/11-2018 Idag ringde den hanläggare som har hand om mitt ärende. Hon ville stämma av med mig och förvissa sig om att hon tolkat min anmälan rätt. Några dagar senare fick jag även ett brev med hänvisning till vårt samtal och information om att man nu påbörjat en medicinsk och försäringsmässig utredning.

14/1-2019 Jag har fått ett slutligt besked från LÖF där man informerar om ersättningsbelopp 900:- för sveda och verk. Ett hån i ansiktet med tanke på dom konsekvenser som kunde ha blivit, vilket man inte tagit någon hänsyn till. Vad man ersatt mig för är en fördröjd diagnos och behandling. Ersättningen lämnas för utökat fysiskt och psykiskt lidande under läkningsprocessen som man uttrycker i brevet.

 

 

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp