Inför 3:e och sista behandlingen

25/9 Idag har jag träffat läkaren inför min 3:e och sista behandling i Sverige den 28/9. Jag har fått klartecken att fortsätta min behandling i Italien ett väldigt glädjande besked. Det var den dagen då min läkare berättade för mig viken behandling som jag hade att vänta under ett antal månader som jag bestämde att jag inte ville vara i Sverige under vinterhalvåret och genomgå den och det var efter att ha fått rådet från "Your Europe Advice" (http://europa.eu/youreurope/advice/ ) att ta kontak med försäkringskassan som  jag fick veta om möjligherna. Jag måste fylla i en ansökan om ersättning i efterhand för planerad vård i ett annat EES-land.
information finns att hitta på Försäkringskassans hemsida. Nu har jag dessbättre fått besked om att jag kommer att få behandlingen gratis precis som i Sverige. Den 2/10 åker jag ner och den 9/10 ska jag träffa läkare på plats för att planera min fortsatta behandling. Från min omgivning har jag mött både positivt och negativt.
Några säger "hur kan du välja att göra behandling i ett annat land än sverige där vi har den bästa vården?"
andra säger "klart att du ska göra den i Italien om du har möjlighet, bättre klimat bl.a.".  Många är som sagt skeptiska till vården utomlands men jag är beredd att testa!, så följ mig gärna på min resa!.  
Stort tack! Shila för all din hjälp under mina behandlingar på Karolinska.
 
Med resväskan full med mediciner är jag redo för Italien!
 
 
Jag säger hej då till lilla Ossian som jag har fått träffa för första gången.
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp