2020 Kampen går vidare

13/1-2020 Julen är avverkad och vi har gått in i ett nytt decennium. Nyårslöften har infriats och förväntnigarna är stora på det nya året och vad det har att ge?. För min del gjorde jag en lista för länge sedan på saker som jag vill genomföra och har börjat visualisera en del. Träningen måste komma igång och för att det ska fungera behöver den schemaläggas. En annan sak på listan är att underhålla Italienskan, det är så lätt att tappa den när jag är här hemma och jag svårt att hitta en strategi som fungerar, det är så mycket lättare när man har mäniskor att prata med. Kampen med ryggen går vidare och kontentan av mitt besök på Spine center den 13 December blev en remiss till Stockholm Spine center Rehab där jag kommer att få hjälp med bl.a.hur jag ska förhålla mig till smärtan. En annan sak vi diskuterade var en typ av kirurgi, som går ut på att leda bort smärtan med hjälp av en elektrod som förs in med en nål till området där smärtan sitter. Min läkare har skickat remiss till en specialist på området och jag kommer i sinom tid få besked om det är en metod som jag kan prova. Jag vill försöka även den här sesongen att hyra ut bostäder i Italien och har börjat undersöka möjligheterna. Det känns långt till våren men snart är vi där!. 
 Juldagarna har vi som tradition att se en film tillsammans i år "Star Wars", den nionde och sista i serien, en riktig nostalgitripp, men först laddar vi upp på restaurang.
 
26/2-2020 Vinter håller på att förvandlas till vår även då det i går kom ett litet bakslag, så nu ligger  vitt på marken och mer väntas dom närmaste dagarna. Rutiner kan både vara av bra och dålig karaktär, sådana som du vill bryta eller sådana du vill införa i livet. Jag är en rutinmänniska i grund och botten, vilket behövs i en annars ganska spontan livssituation.
Det sägs att det tar 66 dagar att få in en rutin, det kräver både motivation och en hel del disciplin att komma upp i och därför ger många av oss upp längs vägen. Som sjukskriven ser jag än mer vikten av att hålla rutiner för att må bra. Det innebär regelbunden motion, d.v.s. för min del måndag till fredag med variation av motionscykling och promenader. Försöker även hålla en bra mathållning.
En dags måltider innebär frukost, lunch, middag och något mellanmål, allt enligt Viktväktarna som jag var medlem i under en tid och
gick ner 16kg.
Men även traditionella sötsaker som fikabröd och vin gärna tillsammans med en ostbit till helgen har en självklar plats och njuts av när suget finns. Jag tror på att sparsamt unna sig ger mer tillfredsställelse. Vila däremot är inget man ska unna sig, utan vila är en livsviktig nödvändighet!. Att se vila som något undantag man kan tillåta sig ibland, det är inget beundransvärt - det är bara dumt. Få kommer tacka dig för att du ständigt är stressad och vilar så lite att du nästan jobbar ihjäl dig, medan desto fler kommer tacka dig för att du vilar tillräckligt och tar hand om dig och mår bra och finns där. Jag har nu kommit så långt i min tankeprocess eller kalla det ett kreativt beslutsfattande att jag måste prioritera min hälsa och har därför påbörjat en resa som jag får se vart den slutar??. Jag har en tät uppföljning med min husläkare som gärna vill sätta in olika preparat som jag tyvärr är misstänksam mot. Det handlar bl.a. om inflamationshämmande medeciner som "Orudis Retard" och smärtstillande "Saroten". Jag vill ogärna komma in i ett tablettmissbruk med oanade konsekvenser men vet inget annat sätt för att få prova andra metoder. Jag fick ett "Nej" från Karolinska för elektrisk ryggmärgsstimulering, innebär att man placerar en elektrod i ryggen utanför ryggmärgen, detta för att jag inte först provat medicinering under en längre tid. Jag har alltså hamnat i "moment 22" en återvändsgränd. Min läkare på Spinecenter ska dock försöka med en ny remiss till Uppsala, vi får se om det blir större lycka där?.
Dagar av blå himmer bjuder på långpromenader, här med min dotters hund Ossian som jag ibland är hundvakt åt. Under en av dessa promenader hittar jag "Vide" ett första vårtecken, som jag blandar med vårens tulpaner.😊
 
10/3-2020 I tider av "Corona" ett virus som får allt större spridning!. Oron i världen växer och Italien är tyvärr ett av de länder som blivit värst drabbat efter Kina. Jag har haft kontakt med dom jag känner där nere och fått berättat att man jobbar väldigt hårt på att isolera viruset. Människor ska inte lämna husen, undantag arbete eller av hälsoskäl och man placerar ut kontroller överallt.
Mina nära vänner från USA som skulle vistas där för en tid har nu åkt hem och satt sig själva i karantän, även då den södra delen av Italien inte haft någon spridning ännu. För egen del känner jag inte så stor oro men undrar hur det ska gå att genomföra resan till Alicante den 28:e som tänkt?. Jag fick dock ett possitivt besked igår från Karolinska smärtcentrum att jag inom sex månader blir kallad för utredning. Glädjande är också att dom första vårtecknen ger sig tillkänna.

 Min tröja är nu klar och jag är väldigt stolt över mig själv, det var trotts allt 35 år sedan.
Allmänt | | Kommentera |
Upp