Nytt år och nya tag

4/2-2019 Vi har nu avverkat fattigmånaden Januari och går in i den lite kortare månaden Februari. Jag är fortsatt sjukskriven, inte för min cancer längre utan min rygg och kanske skulle jag byta topic på min blogg till "Min kamp med ryggsmärta". Cancern och ryggen har gått hand i hand men cancern har hela tiden fått det största utrymmet. Jag har känt att jag måste ha en stark kropp och psyke för att orka ta tag i ryggen på allvar. Jag har inte tränat något sen i December, då motions cycklingen gjorde att jag bara fick mer ont. Januari har känts tung och jag mår inte bra av att inte kunna träna i någon form. I morgon ska jag prova vattengympa. Malin min sjukgymnast ringde mig för att förhöra sig om hur jag mådde. Hon berättade att hon ledde ett vattengympa pass på tisdagar och tyckte att jag skulle prova. Jag tycker inte särskilt mycket om allmäna bad men ska ge det en chans, i väntan på remiss som jag fått från Spine center till Läkarhuset i Stockholm. Där ska jag få behandling med nervblockad mot ländryggens nervrötter, behandlingen består av en kombination av bedövningsmedel och kortison. Man riktar en nål mot nervrotens utgång från ryggkanalen. Det är en metod som även ger diagnostik för om det verkligen är orsaken till smärtan eller om ryggproblemet beror på något annat.
Idag en promenad i ett vintrigt landskap
Helgen invigdes med goda vänner på Italienska restaurangen "Tutto Bello"
 
6/2-2019 Välkomnar Er som vill fortsätta följa mig. Jag ser min blogg som terapi och jag kommer att fortsätta skriva så länge som lusten finns. I går kom jag iväg på vattengympa och fick omvärdera mina tidigare dåliga erfarenheter av allmänna bad med kallt vatten och en massa plaskande ungar överallt. Jag kom till en helt nyrenoverad badanläggning med spa avdelning. Temperaturen höll 27-28 grader och var helt perfekt!. Vi var bara tre stycken som deltog så vi fick full uppmärksamhet av Malin. Jag har aldrig tidigare tränat sjukgymnastik i vatten, så det var en ny erfarenhet. Att löpträna i vatten är inte en lätt sak, jag var helt slut efter en halvtimma. Det kändes iallafall väldigt bra och skonsamt för kroppen, så jag kommer att fortsätta. 
Bilder på badhuset i Sigtuna
Jag blev väldigt nostalgisk när jag vandrade runt på Sigtuna (SS) skolans område, där jag gick under min gymnasietid.
Vill inspirera till ett hälsosammare liv med en smoothie, idag bestående av apelsin, kiwi och ingefära.
 
3/3-2019 Mars och våren snart på väg, fast inte idag, ett snöoväder drar fram genom Sverige. Jag köper tulpaner nästan varje vecka som ett första vårtecken innan blommorna i rabatterna och dikeskanterna kommer. Jag har också bestämt mig för att göra något åt min viktökning som är resultatet av att jag rört mig alldeles för lite. Vattengympan gör mig gott och jag försöker ta ett cyckel pass då och då och snart lockar promenader i vårsolen igen. Kroppen får göra grovjobbet och knoppen ger mig min belöning med endorfinpåslag. Endorfinerna som är det "egna morfinet" frisätts även vid smärta har jag läst. Smärtsignaler skickas via smärtnerver ner i ryggmärgen och därifrån skickas signaler till hjärnan och frisätter endorfiner som ger lindring. Den analysen har jag tagit till mig i hopp om lindring av min egen smärta som kommer efter varje träningspass!, men jag vägrar ge upp💪
VÄLKOMMEN! härliga vår           Tjejligan träffas på
                                                    " Low and slow"
 
Februari är mässmånaden, först i Älvsjö "Köpa hus utomlands", försökte där fånga upp lite folk och sälja in min affärsidé "semesterboende i Italien, Kalabrien".          
Senare kom "Senior mässan" med tema livets goda i Upplands-Väsby, gästades av Ann-Louise Hansson och Bruno Glenmark. Båda var trevliga och inspirerande.
 
31/3-2019 En hel månad har gått och vi börjar nu verkligen få försmak på våren. Jag kämpar på med min rygg och tränar regelbundet och har lyckats gå ner ca 6kg.😊. Tyvärr har jag ännu inte sett till någon kallelse för behandling med nervblockad och börjar tröttna på att vänta. Jag har bokat resa ner till Italien 17 april för att se över huset och träffa lite folk i området som är intresserade av att hyra ut i sommar. Det går trögt med min affärsidé, men jag kämpar på även där med annonsering och ny mässa i Uppsala där Björn Hellberg från "På spåret" kåserade, och jag sticker åt honom en av mina flyers då jag får veta att han och Ingvar Oldsberg har vägarna förbi Kalabrien inom kort för nya uppslag till programmet. Jag har nu förstått att det är tålamod och hårt arbete som gäller. 
Tussilago! äntligen är vårblommorna här                                      
 
 
 60+ Mässa i Uppsala och jag sätter upp flyers varhelst jag kan hitta plats.
 
21/4-2019 Jag har tagit mig till Italien för ett par veckor över påsken. Har inte varit här nere på närmere åtta månader och måste se över huset. Jag ska samtidigt försöka träffa några I området som eventuellt är intresserade av att hyra ut i sommar. Det är lugnt och skönt och jag njuter av försommar värmen och våren som nu har kommit på allvar. Trädgården var igenvuxen och jag har fått ränsa rejält i ogräset vilket gör att ryggen nu gör sig ordentligt tillkänna. Olyckligtvis ringde man från ryggkleniken dagarna innan jag skulle resa och erbjöd en återbudstid under påsken som jag fick tacka nej till, hoppas nu jag får en ny tid när jag kommer hem.   
  På Conad är det folkligt så här i påsktid!
Påsk och vad hittar man när man ränsar bland ogräs?.
Ett fågelbo med tre små ägg, inte att äta dock🤣
 
 
Besök i kyrkan på påskdagen.
 
 
 
26/4-2019 "Tropea cipolla party", en ny tradition i Tropea som varar under tre dagar.
Det har också blivit några fantastiska dagar på stranden och jag lägger grunden till årets solbränna.
 
7/5-2019 Tillbaka hemma där vintern väntade😱Helgen bjöd dock på lite växlande och syrenen är i knopp, så det finns visst hopp🙏
 
 3/6-2019 Tiden går fort och vår har plötsligt blivit sommar. Jag har varit hemma i drygt en månad och nästa fredag 14 Juni åker jag tillbaka. Jag har varit på mammografi och allt är bra🙏 och ÄNTLIGEN har jag fått en tid för ryggen på Ersta sjukhus dit verksamheten flyttats, fick jag senare veta och där av den långa väntan. Två dagar innan jag åker tillbaka till Italien ska jag få min nervrotsblockad+Datortomografi av ländryggen. Jag har fått beskrivet att man går in med en tunn nål i det aktuella området under lokalbedövning. Jag är spänd på resultatet, smärtorna som jag känner har jag börjat vänja mig vid och jag anpassar min vardag därefter, men jag hoppas verkligen på ett positivt resultat. 
Vad jag mer hoppas på är att kunna rodda uthyrningsverksamheten i sommar. Jag har tre hus i området som jag ska ta hand om och vi får se hur det går?.
   
17/6-2019 Efter mycket krångel så är jag äntligen nere i Italien. Under 12 år som jag har rest hit ner har jag ALDRIG missat ett plan. Nu flög jag med SAS från Arlanda till Berlin där jag skulle byta till Ryan Air och vidare till Lamezia. Flyget från Arlanda blev 1 tim. försenat och när jag kom till Berlin hade jag 30 min.på mig att ta mig till en annan bygnad, checka in bagage igen och gå igenom säkerhetskontrollen, en omöjlighet!. Gråtfärdig försöker jag samla mig och får tillslut kontakt med Kiwi.com som jag bokat resan med. Jag blir överväldigad över hjälpen jag får, på nolltid har jag en ombokad biljett till dagen därpå, hotell med frukost, taxi och middag, allt betalt av Kiwi😊. Nu har jag landat här nere och hämtar mig från en förkylning jag drog på mig innan jag åkte. Det blir alltid mycket att stå i dagarna innan avresa. På onsdagen skulle jag in till Ersta Sjukhus. Kortison behandlingen jag fick har inte gjort någon verkan tyvärr och jag får nu fundera på vad jag ska göra härnäst?, kontakta Spincenter igen, men det får bli till hösten, orkar inte mer nu. Med insikten om att jag nu blir borta från Sverige ett tag och inte vet för hur länge så har jag heller inte gjort några planer, jag tar sommaren först.  
Jag hinner fira min dotter Alexandras 25-års dag 14 Juni.
 
"Spree" är en flod som rinner genom Berlin. 
 
31/7-2019 Jag har nu varit här nere i Italien ca 1 1/2 månad. Mycket har hänt under den här tiden och nästan hela familjen har varit nere i omgångar, som mest har vi varit fem personer. Det är väldigt roligt, men samtidigt har det varit mycket jobb, då jag till största del har stått för markservicen. Den här sommaren blir väldigt speciell pga att jag ska jobba med uthyrningsverksamheten i området. Det är tråkigt att inte ha familjen runtikring men att jobba lite känns roligt efter en lång tid av sjukskrivning. Jag avgör själv i vilken takt och dessemellan kan jag vila ryggen som jag fortfarande har besvär med. Jag återgår nu till min vardagslunk som bl.a. innebär så lite matlagning som möjligt🤗och jag bestämmer själv över min tid.
 
Mycket häng på olika platser!
 
11/8-2019 Jag börjar nu bli varm i kläderna. Jag tar emot gäster och ombesörjer under deras vistelse. Jag träffar många trevliga mäniskor från olika länder Tyskland, Sweich, Holland och Italien. Det är Ferragosto" , Italienarnas stora sommar event. Kalabrien fylls av Italienare och ett kaos uppstår. Stränderna fylls av mäniskor och det går nästan inte att ta sig fram på Tropeas gator. Det här är INTE min favoritmånad och det är alldeles för varmt. Jag drar mig undan där jag kan få svalka men är tacksam för att jag inte behöver vara i Svedala där sommaren verkar har nått sitt slut.
Lite vila på min egen terass med sommarprat i hörlurarna. Huset jag tillfälligt flyttat in i då jag hyr ut mitt eget hus och runt hörnet, mitt emot ser jag mitt hus, som nu huseras av en Italiensk familj. Utsikten från mitt sovrum är fantastisk och där äter jag min frukost och kopplar av.
 
24/8-2019 Nu har jag flyttat tillbaka till mig, "borta bra men hemma bäst".😊. Augusti har snart nått sitt slut och jag har inte så många uthyrningar kvar. Stundom har det varit ganska intensivt, som när jag städade ut tre hus på en och samma dag, mitt eget och två andra, det gillade inte ryggen och jag låg raklång dagen efter😫. Om jag ska göra det här jobbet nästa sesong får jag nog ta hjälp!. Mellan jobb har jag nu tagit upp boken jag skriver på, undrar om det blir något?, men jag ska iallafall göra ett försök, det är ett utlopp för skrivandet som jag tycker är roligt. Jag har nu varit ensam drygt en månad och det ska bli jätte kul att snart få ner Alexandra min dotter och hennes pojkvän, hon har inte varit här på flera år.
Så här ser tvättlinan ut nästan 24tim. om dygnet. Sista kvällen i hyreshuset och en solnedgång som jag aldrig kan se mig mätt på.
 
15/9-2019 Två dagar har gått sen min dotter Alexandra med pojkvän lämnade Italien och det känns lite tomt😢. Vi har haft fantastiska 10 dagar med strand, poolliv, statsvandring och mycket annat. Nu fortsätter arbetet med att försöka hyra ut innan sesongen är slut.
Nu finns bara sandaler och tandborstar kvar som påminner!
 
25/9-2019 Drygt en och en halv vecka har jag varit själv och jag börjar längta efter sällskap!. Äntligen har jag fått mamma att boka, hon kommer ner den 1 oktober😃. Hon har velat komma länge men värmen har avskräckt, nu ser jag fram emot att vi får umgås på tumanhand. Under veckan har jag försökt komma i form. Det har varit för varmt för att kunna göra annat än motionssimma i poolen och det är skönt att nu äntligen kunna ta promenader. Ryggen har inte känts så bra sista tiden, jag vet inte om det beror på att jag har rört på mig för lite?. Precis som hemma i Sverige har hösten börjat göra sig påmind här, luften känns annorlunda och värmen är inte lika tryckande. Det pågår en "Blues festival" i Tropea under september, oktober, trevligt med lite livemusik. Jag har varit inne en gång och tänker ta med mamma en kväll när hon kommer.
 "BLUES FISTIVAL" i  Tropea        Mamma och jag Oktober 2017, under min cancerbehandlig.  
 
31/10-2019 Drygt en månad har gått och jag är hemma i Sverige igen sen drygt en vecka. Mamma och jag har haft en fantastisk tid tillsammans även om det inte riktigt blev som hon hade tänkt det. Första två veckorna tog vi det lugnt, var på stranden och gjorde små utflykter. Under lång tid har vi jobbat på en försäljning av huset och nu har vi äntligen fått en köpare. Innan jag kunde återvända till sverige måste jag hitta något att hyra tills vidare och en plats att flytta bohaget. Efter 12 år i Italien har vi samlat på oss en hel del och dom sista två veckorna gick till att packa och rensa. In i det sista löste jag en bostad och två dagar innan hemresan flyttade vi ut det sista ur huset. Nu startar ett nytt kapitel i livet och det känns spännande, vi blir kvar i Italien men söker något annat. Hemma igen och en massa saker att ta tag i efter dryga fyra månade i Italien. Jag ska göra en ny magnetröntgen på ryggen nästa vecka och har haft en uppföljning med min läkare på vårdcentralen. Det är roligt att få träffa familjen igen och i helgen "All helgona" ska vi alla samlas😊
 
Mamma hänger gärna vid poolen och en utflykt till "Piedigrotta Church" i Pizzo uppskattades.
 
Huset som vi hyr ett tag fram över, kravet var havsutsikt.
 
2019-11-28  Efter ett mörkt och regnigt November är vi nu snart inne i den glädjefyllda månaden December och på söndag är det första advent. En månad drygt har jag varit hemma, en tid som jag har behövt för att landa efter alla bestyr i Italien och att komma ifatt här hemma. Magnetröntgen är klar men jag har inte fått någon tid hos min läkare på Spine center förrän 15 Januari. Trapporna upp till lägenheten och väderpåslaget känns av och jag önskar att jag hade kunnat få ett svar tidigare.
Umgänge med bästa tidigare arbetskolleorna och min adopterade tvillingbror.
scenen tillsamma
 
2109-12-11 Vädret växlar för var dag. Igår var det en vacker vinterdag med snö och -4 grader, idag barbacke, regn och +4 grader. Jag tar långa promenader när vädret bjuder men när regnet hänger i luften sitter jag hellre i soffan med en god bok. Tyvärr har jag tappat lusten till träning, beror säkert på ryggen, men igår ringde man från Spine center och jag fick en återbudstid på fredag den 13:e. Jag är så glad för det och jag hoppas nu äntligen hitta en lösning. I veckan möttes vi av ett sorgligt besked, Marie Fredriksson har gått ur tiden 61år. Hon var en av våra största artister och tillsammans med Gessle var Roxettes musik den jag lyssnade mycket på under min uppväxt. Vila i frid Marie, din musik kommer för alltid finnas i våra hjärtan.💖
 
Jag kan aldrig få nog av vackra vinterbilder och fotograferar under mina promenader.
 
 
 
När man inte har lust att gå ut finns det massor att pyssla med inne😊
 
 
Tropea smyckas mer i år, hoppas en dag få fira Julen där!.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp